Call us

contact & faq
 

Onze fotostudio is gezellig, warm en zeer ruim. Voor mij is het er aangenaam werken, waar ik jullie hartelijk kan ontvangen. De fotostudio hangt vol met zwart wit foto's, omdat ik er zelf grote fan van ben. Zie jij liever kleurenfoto's? Kom en probeer me te overtuigen...

Kelly Troncquo
Boterhoekstraat 24
9620 Zottegem

0474.31.06.44
info@kshot.be

BE.0534.733.581
Vraagjes of een fotoshoot boeken? Je hoeft niet verder te zoeken (de reclame-stem mag je er zelf bij denken!) Vul het dit formulier in en ik neem heel spoedig contact op met jou.

FAQ

Hoe werkt een cadeaubon?
Je koopt bij mij een cadeaubon voor ofwel een volledige fotoshoot, ofwel een zelfgekozen bedrag. Je geeft die bon af aan de gelukkige(n). Het feestvarken neemt zelf met mij contact om verder af te spreken. Hiervoor heeft men 1 jaar tijd.

Hoe lang op voorhand moet ik boeken?

Een gewone shoot kan meestal wel snel na het maken van de afspraak. Als je alleen op een zaterdag kan langskomen, zijn de plaatsen natuurlijk beperkter. Communieshoots van kinderen met een heel drukke naschoolse agenda, boek je best ten laatste tijdens de maand januari. Een trouwreportage boek je best zo snel mogelijk. Er liggen nu reeds huwelijken voor 2017 vast!

Kan ik langskomen zonder afspraak?
Je kan langskomen, maar enkel voor pasfoto's of om een afspraak te boeken. Ik werk thuis, op zeer onregelmatige maar flexibele uren in de fotostudio. Ik verkies een systeem op afspraak, omdat ik iedereen onverdeelde aandacht wil geven. Door geen vaste openingsuren te hanteren, kan ik me zeer buigzaam opstellen. Ik probeer zoveel mogelijk rekening te houden met jouw drukke agenda en pas me aan, zodat jij zo snel mogelijk kan langskomen voor je fotoshoot.

Kunnen we een fotoshoot uitstellen?
Wanneer we een fotoshoot op buitenlocatie plannen en ja, het Belgische weer valt zwaar tegen, dan stellen we best uit. Als je man valt op het gezicht en er zijn zichtbare wondes of zwellingen, stellen we best uit. Indien je kindje vlak voor de fotoshoot ziek wordt, stellen we ook best uit. Een kind met koorts laten we rusten. Ik vraag geen vergoeding voor een geval van uitstel. Gelieve wel zo snel mogelijk te verwittigen, zodat ik andere zaken kan plannen (zoals een uitstapje?).

Hoe lang duurt een fotoshoot?

Ik plak er niet graag een tijdsduur op. Ik wacht liever af hoe vlot het verloopt. Indien mijn klanten heel snel loskomen, kan het er na een drietal kwartier al opzitten. Wanneer we te maken hebben met kleine kindjes, laat ik die eerst loskomen. En neen dames, dan hebben we het niet over onze mannen (ik kom voor jullie op he gasten!) Hoe dan ook, soms hebben de allerkleinsten er echt geen zin in en duurt het wat langer vooraleer ik erin slaag om een aantal mooie foto's van hen te nemen. Een peutertje dat zich steeds verstopt achter moeders benen, probeer ik te paaien door bijvoorbeeld verstoppertje te spelen. 
Ik stop niet wanneer de tijd erop zit, maar wanneer ik tevreden ben over de gefotografeerde portretten.

Wat moeten we aandoen tijdens een fotoshoot?
Je mag zelf kiezen. Ik ga je zeker niet terugsturen indien je kledingstijl mijn ding niet is (stel je voor zeg!) Doe aan waar je je comfortabel in voelt. Je merkt het nadien op de beelden wanneer jij je zorgen maakt over je kledij. Op sommige foto's zie ik je denken: "Is mijn gat niet te dik in deze rok?" Dames, kleine tip: opgelet met doorzichtige blouses (door de flits zie je meer dan je denkt) en heren: wees aandachtig bij het kiezen van uw kousen.
Kom je in groep? Probeer je kledij een beetje op mekaar af te stemmen: tijdens de winter zorg je ervoor dat iedereen lange mouwen draagt en de vrouwen allen nylonkousen aanhebben (zodat er niet ééntje is die plots heel heel heel bleke benen heeft). In de zomer dan draagt iedereen net weer korte mouwen. Op vlak van kleur moet je niet allen dezelfde kleur dragen. Het is alleen wel jammer wanneer er één iemand geel draagt en de andere allen donkere tinten. In de zomer kan echt iedereen heel zomerse en kleurrijke tinten dragen.
Probeer je een verzameling van drukke motieven te vermijden?

Kan ik mij omkleden in jouw fotostudio?
Hier is een ingericht kleedhokje aanwezig, met twee spiegels en voldoende verlichting om je make-up en haar te fatsoeneren. Wil je tijdens de fotoshoot eens van outfit veranderen? Geen probleem. Breng gerust een valiesje mee met diverse kleren erin.
Voor baby's heb ik een verzorgingskussen voorzien. Daarnaast is er steeds een ruime voorraad aan snoetenpoetsdoekjes en papieren zakdoekjes aanwezig.

Kelly, ik plak niet op papier...!
Onlangs liet ik mezelf fotograferen door mijn man, want een stemmetje fluisterde me in dat ik op mijn nieuwe site ik zelf zichtbaar moest zijn. Ik zette alles klaar, stelde alles in en gaf heel duidelijke instructies. En dan moest ik zelf voor die lens... Geloof me, zelfs ik was zenuwachtig. Net als jij, ben ik ook niet gewoon om voor de lens te komen staan. Ik weet dus wat je doormaakt. Mijn man hoorde al vaak hoe ik andere mensen gerust stel en hij haalde mijn eigen trucjes boven. Ik werd losser en ik was positief verbaasd door het resultaat. Ik kreeg massa's leuke reacties via facebook en stiekem genoot ik er wel van.
Ik geloof dat je zélf denkt dat het niet zal lukken, maar laat me toe je te verbazen.
Ik geniet ervan om mensen verwonderd te laten zijn over zichzelf. Het geeft zelfs een kleine kick! Ik zie je mooiste kant, kan je geruststellen, je doen genieten en uiteindelijk op het beste moment de foto nemen. Als je nadien een berichtje stuurt hoe blij je wel bent, kan mijn dag helemaal niet meer stuk.

Kan je mij photoshoppen?
Ja ik kan dat. Maar nee, ik doe dat niet. Stel je voor dat ik je helemaal retoucheer volgens mijn persoonlijke schoonheidsideaal, dan krijgen alle mannen het hoofd en borstkas van Louis Talpe en alle vrouwen het lichaam van Nathalie Meskens...

Kan een fotoshoot met een groene achtergrond?
Ja hoor, en ook een zwarte, grijze, blauwe, roze, gele, witte, motiefjes... er is vrij veel keuze in de fotostudio. Wil je de Eifeltoren? Dan spreken we toch gewoon af in Parijs!

Wat is de prijs van een fotoshoot?
Een gewone volledige fotoshoot kost 135 euro. Je krijgt hiervoor alle foto's van de volledige fotoreportage op Kshot-USB-stick. De foto's staan eens in kleur, eens in zwart-wit en eens in een presentatiefilmpje, afspeelbaar op je tv. Drie voor de prijs van één dus!

Moet er een voorschot betaald worden?
Enkel voor een huwelijksreportage vraag ik een voorschot. Voor de gewone fotoshoots is dit niet nodig.

Hoe kan ik betalen?
Ik werk met overschrijvingen. Je hoeft dus geen geld mee te brengen naar de fotoshoot. Je krijgt na afloop van de shoot een factuurtje mee. Dit mag je gewoon overschrijven van rekening naar rekening.

Hoe snel zijn de foto's klaar?
De stick met foto's van een gewone fotoshoot is meestal binnen een week klaar. De trouwfoto's duren iets langer om te bewerken (tante Maria moet er ook mooi op staan hè). Een week na je trouwdag bezorg ik je al enkele foto's, zodat je toch al iets hebt om te tonen. Het volledige pakket (ja, zelfs al het album en de dankkaartjes) is klaar binnen 3 maand na het huwelijk.

Kunnen we zelf foto's kiezen?
Neen. Je hoeft helemaal niet te kiezen. Je krijgt werkelijk alle foto's. Behalve diegene waar je opstaat alsof je iets heel pijnlijks ondergaat.

Kunnen we foto's afdrukken en bijbestellen?
Uiteraard. Ik beschik zelf over een grootformaat fotoprinter en fotolabo. Je afdrukken zijn van hoogstaande kwaliteit en druk ik af op stevig fotopapier. Jouw foto's door mij bewerkt, zijn afgestemd op het kleurprofiel van mijn printer. Je bent uiteraard vrij om te printen waar je wilt. Maar als je je foto's tot hun volle recht wilt laten komen, laat je ze mij afprinten.

Kan ik de foto's van de Kshot-USB-stick zelf afdrukken?
Dat kan je zeker. De foto's staan in hoge resolutie en krijgen geen Kshot-watermerk. Dat houdt in dat de foto's groot genoeg zijn om af te drukken en dat er geen stempel van Kshot op de foto aanwezig is. Hou er wel rekening mee dat de goedkope online labo's de foto's nog eens durven automatisch bewerken, waardoor er kwaliteit verloren gaat. 

Met welk materiaal werk je?
Ik zweer bij Sony. Ik hou van de eenvoudigheid van het menu en de kwaliteit van het toestel. Sony liet me nog nooit in de steek. Desondanks heb ik op huwelijksreportages toch altijd reservetoestellen bij. Je weet maar nooit...

Volg ons :